Architectuur en bouwadvies

Initiatiefnemers met bouwplannen zijn geneigd in eerste instantie een architect of bouwkundig tekenbureau in te schakelen. Deze partijen zijn goed in het vertalen van de wensen van de initiatiefnemers naar een concreet bouwplan, maar zij missen vaak het gevoel voor de ruimtelijke context. Om die reden krijgen zij vaak van gemeenten te horen dat dit voorstel niet past op deze plek. Om die reden houdt OOSTZEE zich ook bezig met architectuur.

Ervaring met bouwplannen

Wij worden geregeld gevraagd om voorstellen voor bouwplannen te doen, in relatie tot verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving. Dit loopt uiteen van een programma-analyse van een brede school tot voorstellen voor gevelverbetering van woningen en winkels

Voor het ontwikkelingsplan Melkweg in De Bilt is bijvoorbeeld een studie gedaan naar de programmatische opzet en fysieke omvang van een brede school en op welke wijze deze gesitueerd kon worden in de bestaande omgeving. Door deze studie is duidelijk geworden welke gevoeligheden er waren ten aanzien van de massa van de gebouwdelen en de activiteiten in en rond het gebouw en schoolplein. Verder zijn er voor de ontwikkeling en verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van winkelstraten studies verricht naar de voorpuien van winkels. Daarbij is gezocht naar mogelijkheden om de gevelwijziging te financieren door uitbreiding van de panden in de hoogte. Tevens zijn voor de ontwikkeling en verbetering van de ruimtelijke kwaliteit in winkelstraten studies gemaakt hoe winkels zich in het gebied met hun pui zouden kunnen manifesteren. Daarbij is gezocht naar mogelijkheden om de gevelwijziging te financieren door uitbreiding van de panden in de hoogte.

MEER INFORMATIE?

Wij kunnen een voorstel voor een bouwplan doen waarna we het in overleg met partners het bouwkundig uitwerken. Heeft u een vraag, idee of plan? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek met ons.

GERELATEERDE PROJECTEN: