OOSTZEE ontwerp & omgeving

Ons bureau wil goede ideeën vertalen naar een haalbaar plan dat inspeelt op de kwaliteiten van de omgeving. Hiermee onderscheiden wij ons in het veelkleurige vakgebied van de architectuur, stedenbouw, landschap en omgevingsrecht. Wij beschouwen ideeën en plannen altijd in relatie met hun omgeving. Daarnaast begrijpen wij dat ruimtelijke kwaliteit meer is dan een leuk idee. Volgens ons moet een ontwerp het waar maken en omgevingsrecht het zeker stellen.

De leefomgeving van ons allen nemen wij serieus. Inspraak, bewonersparticipatie, zelfbouw en ontwikkeling van mens en milieuvriendelijke bouwprocessen zijn een uitgangspunt voor onze projecten. Mensen willen dromen over hun eigen wereld. Wij willen helpen die wereld mogelijk te maken. Daarvoor gaan we ook op zoek naar de kwaliteit van de plek. Wij doen onderzoek en baseren daar een visie op die altijd uitgaat van een duurzame wereld. Samen met onze opdrachtgevers werken wij de opgave uit tot een realistisch en haalbaar voorstel.

Wij doen ruimtelijk onderzoek en maken visies, ontwerpen en leggen het vast in omgevingsrecht. Waar nodig doen wij dit in samenwerking met zoveel mogelijk disciplines zodat wij het project een breder draagvlak te geven. Door een uitgebreid netwerk van collega’s en adviseurs zijn wij als bureau in staat tot integrale projecten. Indien nodig wordt het juiste team van deskundigen samengesteld passend bij de opdracht. Dit doen wij vaak in opdracht van professionele opdrachtgevers, maar wij helpen ook graag particulieren, bedrijven en verenigingen met vragen van ontwerp tot omgevingsrecht. Heeft u een vraag, idee of plan? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.